Kako koristiti Zrinkinu školu švedskog?

Vodič za korištenje

Pročitali ste iskustva polaznika Zrinkine škole švedskog i odlučili ste se prijaviti na tečaj jezika. Što sada?

Kako bismo vam pomogli u navigaciji i olakšali korištenje platforme, uključili smo kratke upute kako koristiti elemente Zrinkine švedske škole s kojima ćete se svakodnevno susresti.

Za početak, jednom kad ste napravili korisnički račun i dobili pristup tečaju, istom možete pristupiti putem nadzorne ploče. Osim popisa dostupnih tečajeva, putem nadzorne ploče također možete doći i do zajednice čiji je cilj kroz aktivno sudjelovanje vježbati švedski jezik u praksi. 

Na vlastitoj nadzornoj ploči imate popis dostupnih tečajeva i pristup zajedniciBilo da postavite pitanje u vezi vježbe, zadaće ili pak općenito u vezi švedskog jezika i švedske kulture, aktivnost u zajednici pomoći će kako bi brže savladali švedski jezik. U "general" prostoru postavljajte pitanja, komentirajte i dijelite relevantan sadržaj

Video predavanja Zrinkine škole švedskog nije potrebno pogledati u jednom pokušaju. Predavanja su organizirana na takav način da je njihovo korištenje neograničeno te je video moguće premotati koliko god puta je potrebno. Zrinkina je preporuka da svako predavanje završite kroz 2-3 dana, ali naravno svim predavanjima imate pristup kroz cijeli period trajanja tečaja tako da se uvijek možete vratiti kako bi određenu sekciju dodatno usavršili.

Uz video i audio sadržaj koji redovito pratite, Zrinkina škola švedskog omogućuje vam napredak i kroz pisanje i rješavanje zadataka u svakoj lekciji. Zadatke i zadaće šaljete Zrinki na ispravak te ovim putem možete pratiti vlastiti napredak u naučenom. 


Zadatke i zadaće šaljete u nekoliko koraka:

1. Odabir datoteke za prijenosU prvom koraku potrebno je odabrati datoteku u koju ste upisali rješenja zadatka.


2. Prijenos dokumenta

Nakon odabira datoteke potrebno je stisnuti na „upload“ kako bi potvrdili odabir datoteke za slanje na Zrinkinu školu švedskog. Nakon ovog koraka potrebno je još jednom potvrditi da ste odabrali ispravnu datoteku s rješenjima klikom na „pošaljite zadatak“. 

U slučaju da ste odabrali krivu datoteku, prije potvrde klikom na ikonu „smeća“ možete ukloniti odabranu datoteku i izabrati ispravnu. 

Kad ste odabrali ispravnu datoteku, prenijeli ju na platformu i provjerili da je riječ o ispravnoj datoteci, kliknite na „pošaljite zadatak“. U tom trenutku isti gumb promijenit će boju te će vam tekst potvrditi da ste uspješno poslali datoteku.


3. Rezultat i rješenja

Čim Zrinka pregleda i ispravi vaša rješenja, dobit ćete odobrenje za nastavak na iduću sekciju tečaja. U email potvrdi nalaze se rješenja zadatka kojima možete pristupiti klikom na poveznicu koja vam je najčešće istaknuta plavim podcrtanim tekstom (boja ovisi o postavkama vašeg emaila).

Ovdje preuzmite rješenje zadatka

Čestitamo! Uspješno ste izvršili ovaj zadatak i možete  nastaviti s učenjem iduće lekcije.


Gdje mogu zakazati termin predavanja uživo?

Pregled tečaja dostupan je na nadzornoj ploči klikom na tipku „pogledajte pregled“ za razinu švedskog koju trenutno polažete.

Klikom na pogledaj pregled dolazite na početnu stranicu tečaja 

Uz sadržaj na Zrinkinoj školi švedskog svi polaznici tečaja imaju uključene i predavanja uživo. Predavanja uživo možete zakazati na ovoj poveznici, a ista je također dostupna i na pregledu tečaja. 

U slučaju otkazivanja prijavljenih sati uživo isti je potrebno otkazati do 4h prije dogovorenog termina. U slučaju otkazivanja zakazanog termina za sat uživo u vremenu kraćem od 4h prije dogovorenog termina ili pak neotkazivanju zakazanog termina za sat uživo na kojem na kraju niste nazočili, isti se smatra održanim.

Pratite korake i rezervirajte sate uživo

Kako mogu ostaviti recenziju?

Kad ste uspješno položili tečaj jezika, pomogli bi nam kratkom recenzijom i ocjenom budući da je to jedini način da zajedno napredujemo u pružimo bolje iskustvo učenja švedskog jezika.

Izdvojite dvije minute vremena i opišite nam kakav su vam dojam ostavili Zrinka i švedski jezik